Vergoedingen 2019 Fysiotherapie

vergoedingen fysiotherapie 2019

De meest gestelde vragen door ons beantwoord

Het is ieder jaar weer spannend, hoe zien de vergoedingen voor de zorg er uit in het nieuwe jaar. Omdat wij zoveel mogelijk patiënten, zo goed mogelijk willen helpen, willen wij de meest gestelde vragen beantwoorden. Dit zorgt voor duidelijkheid voor alle partijen. Het is natuurlijk vervelend om vanwege de kosten niet de zorg te ontvangen die u eigenlijk nodig heeft. Het is om die reden verstandig om al tijdig uit te zoeken welke dekking u heeft binnen uw polis.

1. Zit fysiotherapie in het basispakket?

Deze vraag is niet zomaar met ja of nee te beantwoorden. Vanaf de 20ste behandeling wordt fysiotherapie vergoed indien deze op de chronische lijst staat. Dit betekent dat de eerste 20 behandelingen niet in het basispakket zitten.

2. Fysiotherapie bij artrose

Fysiotherapie bij artrose wordt voor de eerste 12 behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Let er op dat u in dit geval mogelijk wel eigen risico betaald. Dit geldt specifiek voor artrose aan de heup of aan de knie. Bij onduidelijkheid is het aan te raden eerst uw verzekeraar te bellen over de vergoeding.

LET OP: fysiotherapie zit vaak in het aanvullende pakket van een zorgverzekering

3. Zit fysiotherapie in het aanvullend pakket?

Dit hangt af van het pakket. Het kan zijn dat er na een aantal behandelingen wordt vergoed. Het kan ook zo zijn dat er een maximaal aantal behandelingen wordt vergoed. De specifieke voorwaarden vindt u in uw polis!

4. Betaal ik eigen risico voor fysiotherapie?

Wanneer u een vergoeding krijgt voor fysiotherapie vanuit een aanvullende verzekering. dan geldt er geen eigen risico. Het is dus van belang dat u weet of u aanvullend verzekerd bent. Als dit zo is, dan is er geen eigen risico van toepassing.

5. Heb ik een verwijzing nodig van de huisarts?

De zorgverzekeraars kennen inmiddels de specifieke zorg van fysiotherapeuten.
Hierom hoeft u geen verwijzing te hebben van uw huisarts maar kunt u direct naar een fysiotherapeut gaan.

6. Worden behandelingen van Fysio World Amsterdam vergoed?

Wij hebben contact met alle grote verzekeraars.
Dat betekend dat alle behandelingen die vergoed worden in uw pakket, bij ons worden vergoed.

7. Wat is de beste keuze zorgverzekeraar voor mij?

Die keuze is heel persoonlijk. Wij zien met name dat mensen met een aanvullende verzekering gebruik maken van de mogelijkheid een fysiotherapeut te bezoeken. Om deze reden kan het een goed idee zijn om u aanvullend te verzekeren.

Het langer blijven lopen met lopen met klachten kan de klachten laten verergeren. Dat betekent enerzijds dat u meer last hebt, maar anderzijds ook dat het langer kan duren en duurder kan zijn om uw klachten de toekomst te verhelpen. Het is altijd mogelijk om ons te bellen voor extra informatie over het maken van de beste keuze voor u.

Ontdek hier welke zorgverzekering het beste bij u past.