Mutlitrauma revalidatie

Fysiotherapie bij Multitrauma Revalidatie

De kans op een ongeluk is gelukkig behoorlijk klein, maar toch komen er per jaar ruim 300.000 patiënten naar de spoedeisende hulp met ernstig letsel. Ruim de helft van al deze gevallen, komt door een ongeluk in de privé omgeving.

Orthopedische Revalidatie bij enkelblessures

Orthopedische revalidatie na een enkeloperatie

Bijna iedereen heeft het weleens gehad, struikelen of verstappen waardoor je enkel pijnlijk verzwikt. Even rust houden en de verzwikte enkel is weer zo goed als hersteld.

Toch?

Fysiotherapie na een Knieprothese

Fysiotherapie na een Knieprothese

De operatie voor een nieuwe knieprothese is een hele ingreep. Niet alleen krijgt u een nieuwe prothese in uw lichaam geplaatst. De operatie wordt ook vaak gedaan na een periode van pijn en ongemak. Die pijn en het ongemak zijn immers vaak de reden dat u een “nieuwe knie” krijgt.

Fysiotherapie bij Hamstringblessure

Sportfysiotherapie bij Hamstringblessures

Miljoenen mensen zijn er blij mee: De sportcompetities zijn weer begonnen! Natuurlijk zijn er extra maatregelen en aanvullende voorschriften, maar toch mogen al die hockeyers, voetballers, handballers, basketballers en andere sporters weer het veld op of de zaal in.

Blessure sportfysiotherapie orthopedische revalidatie

Het Belang van het Volledig Doorlopen van Drie Fases bij Sportfysiotherapie

Fysiotherapie is een breed vakgebied waar jongeren en ouderen maar ook fitte en minder fitte mensen worden geholpen. Onze praktijk heeft orthopedische revalidatie als speerpunt.

Orthopedische revalidatie

Orthopedische Revalidatie bij Fysio World Amsterdam

Eén van de aandachtsgebieden van onze praktijk is onze zorg bij herstel na een orthopedische ingreep. Denk hierbij dus aan revalidatie na bijvoorbeeld een kruisband operatie of ingreep aan het heupgewricht.

Fysio bij herstel van beroerte

Fysiotherapie bij het Herstel van een Beroerte

Iedereen kent natuurlijk de fysiotherapeut bij het revalideren na een (sport)blessure of operatie. Maar een fysiotherapeut is minstens zo belangrijk bij het herstel na een hersenbloeding of beroerte. Na een beroerte/hersenbloeding (CVA) is er schade aan het hersenweefsel.

Fysiotherapie Eerstelijns of Tweedelijns Zorg

Is Fysiotherapie Eerstelijns of Tweedelijns Zorg?

Fysiotherapeuten werken op allerlei plaatsen, afdelingen en sectoren in de zorg. Natuurlijk is de fysiotherapeut in een fysiotherapiepraktijk/gezondheidscentrum een zeer bekende medisch professional. Maar fysio’s werken niet alleen in gespecialiseerde fysiopraktijken.

Fysio of manueel

Wat is het Verschil tussen Fysiotherapeut en een Manueel Therapeut

Het kan soms wat verwarrend zijn, al die verschillende therapeuten en al die verschillende vormen van zorg. Want, wat doet een manueel therapeut precies en hoe is dat anders dan een fysiotherapeut. Of doen beide misschien hetzelfde werk maar hebben ze een andere opleiding gehad?

Sportfysio

Eindelijk weer Sporten: Sport verantwoord met Sportfysiotherapie

Het is zover, 1 juli vallen er weer een heleboel Corona beperkingen weg. Sportscholen gaan verder open en ook op de sportvelden komt er meer ruimte om weer te mogen sporten. In de tussentijd zijn veel mensen voor zichzelf aan het sporten geweest.

Fysiotherapie bij bekkeninstabiliteit

Bekkenfysiotherapie In Amsterdam Oost

Eén van de meest voorkomende klachten bij zwangere vrouwen is bekkeninstabiliteit. En hoewel dit een relatief recente aandoening is (25 jaar geleden kende niemand deze klacht) is dit dus een klacht die heel veel vrouwen problemen geeft tijdens de zwangerschap.

Fysiotherapie in het basispakket

Is Fysiotherapie Opgenomen in het Basispakket?

De zorg van fysiotherapeuten neemt een steeds belangrijkere plaats in binnen onze totale zorg. Niet voor niets worden meer en meer chirurgische ingrepen zoals hernia of een knieoperatie  steeds vaker verwisseld voor een behandeling met een fysiotherapeut.

Herstel met fysio

Fysiotherapie in Plaats van een Operatie

Zeker in tijden als deze, zijn mensen liever niet in het ziekenhuis. Immers, hoewel onze ziekenhuizen hoogwaardige zorg bieden, het zijn wel plaatsen waar besmettingsgevaar kan zijn. Om die reden mijden mensen liever het ziekenhuis wanneer zij de kans hebben.

revalideren corona

Fysiotherapie erg Belangrijk bij Herstel van Corona

We merken allemaal wel iets van de huidig Corona omstandigheden. Niet alleen de zieken zelf maar ook het personeel in de zorg en een groot deel van de ondernemers, ondervinden de gevolgen van de corona crisis.

Oefeningen voor Thuiswerkers

Thuiswerk Oefeningen

We weten allemaal wel dat we een bureau op de goede hoogte en stoel met goede ondersteuning nodig hebben. Er is dan ook veel interesse en aanbod voor verantwoordelijk thuiswerkplekken.

Fysio op afstand

Fysiotherapie op Afstand bij Fysio World Amsterdam

Het kan u niet zijn ontgaan, de coronacrisis ontregelt onze samenleving enorm. In de eerste plaats zijn er grote gevolgen voor mensen die besmet raken en de mensen die om hen heen staan. Niet alleen mensen die direct met het virus in aanmerking komen worden echter geraakt door het virus.

Toepassingen Shockwave therapie

Shockwavetherapie en haar verschillende Toepassingen

Shockwavetherapie is een behandeling die gebruikt wordt om diverse pijnklachten te behandelen. Shockwavetherapie (ook wel extracorporele schokgolfbehandeling) kent ook toepassingen in het ziekenhuis zoals bijvoorbeeld bij het vergruizen van nierstenen.

Fysiotherapie bij COPD

Wat is COPD en wat kan Fysiotherapie voor u betekenen

In Nederland hebben naar schatting ruim 600.000 mensen COPD. Daarnaast zijn er nog eens 300.000 mensen met een zeer hoog risico op COPD, zonder dat zij dit zelf weten. We willen u eerst vertellen wat COPD ook alweer inhoud.

revalidatie knieblessure

Revalidatie na een Kruisbandblessure: Fysiotherapie of Operatie?

Zowel amateursporters als topsporters zijn er mee bekend: de kruisbandblessure. Vaak betreft deze blessure de voorste kruisband, waardoor de afkorting VKB (Voorste Kruisband Blessure) veel wordt gebruikt.

Fysiotherapie bij frozen shoulder

Herken Frozen Shoulder en Ontdek wat je er tegen kan doen.

Schouderklachten komen in Nederland erg vaak voor, bijna de helft (47 %) van de Nederlanders heeft er weleens last van! Frozen shoulder betekent vertaald naar het Nederlands ‘bevroren schouder’

Fysiotherapie bij slijmbeursontsteking

Fysiotherapie bij een Slijmbeursontsteking in Schouder

Het schoudergewricht is een groot gewricht dat ook nog eens heel erg bewegelijk is. Waar een knie of elleboog één kant op buigt, is de schouder veel flexibeler. Dit zorgt helaas ook voor een andere drukverdeling en andere belasting van het gewricht.

Aspecifieke lage rugpijn

Wat zijn Risicofactoren voor Lage Rugpijn?

De cijfers die ieder jaar worden verstrekt over nek/rugpijn zijn schrikbarend. Volgens de officiële telling van de overheid waren er in 2018 meer dan twee miljoen Nederlanders die last van hun rug hadden. Twee miljoen, dat is een gigantisch aantal.

Medical Taping

Kinesiotape en Fysiotherapie

Kinesiotape is sterk in opkomst. U ziet ongetwijfeld regelmatig mensen lopen met de fel gekleurde repen tape op schouder, knie of rug. Er is momenteel heel veel aandacht voor kinesiotape of medical taping en daar zijn een aantal goede redenen voor!

Revalidatie Meniscus

Fysiotherapie na een Meniscus Blessure

De meniscus is een veel besproken onderdeel van de knie. Klachten van de meniscus horen bij de vaakst optredende klachten van met name (top)sporters. Het is dan ook voor onze praktijk een duidelijk speerpunt. Het begeleiden van mensen die terugkomen na meniscusklachten is één van onze specialiteiten.

FWA heuprevalidatie

Wat kan ik Verwachten bij een Heuprevalidatie

Er worden jaarlijks meer dan 30.000 mensen aan hun heup geopereerd en wordt er een totale heupprothese geplaatst. Naast de totale heupprothese zijn er ook operaties waarbij enkel de kop wordt vervangen of waarbij gepoogd wordt met lichaamseigen bot/kraakbeen het gewricht te herstellen.

Shockwave en echografie

ShockWaveTherapie in Amsterdam

Bij shockwave therapie (ESWT) wordt er gebruik gemaakt van schokgolven die energie overbrengen  naar een pijnlijk lichaamsdeel. Door de golven maakt het lichaam meerdere stoffen aan waardoor het herstel wordt bevorderd.

Medische Fitness gezonder leven

Medische Fitness In Amsterdam Oost

Fitness is meer dan alleen gespierde mannen die voor de spiegel staan. Fitness is het verbeteren van de lichamelijke conditie door beweging. Deze beweging kan op allerlei manieren en wordt gedaan door allerlei verschillende personen.

Blessures voorkomen en behandelen

SportFysiotherapie in Amsterdam

Nederland is een echt sportland. Dat zien we niet alleen aan de medaillespiegel bij de Olympische Spelen maar ook ieder avond en ieder weekend. Miljoenen Nederlanders zijn met hun sporttas op weg naar het sportveld, de zaal of de gym.

revalidatie sportblessure

Revalidatie na Sportblessures

De sportblessure is helaas bijna iedereen wel eens overkomen. Wij kunnen u begeleiden bij uw herstel zodat u zo spoedig mogelijk weer fit tussen de lijnen kunt staan.

hardlopen fysiotherapie

Klachten bij het Hardlopen

U bent lekker een eindje aan het hardlopen. Het tempo zit er goed in. Maar na een tijdje krijgt u wat last. U krijgt bijvoorbeeld last van kramp of steken in uw knie.

bekkenklachten zwangerschap

Fysiotherapie bij Bekkeninstabiliteit

Tijdens en na de zwangerschap kunt u veel last hebben van bekkeninstabiliteit of bekkenpijn. Fysiotherapie kan u helpen om de klachten te verminderen.

vergoedingen chronische lijst fysiotherapie

Chronische Lijst Fysiotherapie

Voor een aantal chronische aandoeningen zijn er aanvullende vergoedingen. De lijst met ziekten waarvoor dit van toepassing is, wordt de Lijst Chronische Aandoeningen Fysiotherapie genoemd.

manuele therapie amsterdam

Manuele Therapie

Manuele therapie is de tak van fysiotherapie die zich specialiseert in de het onderzoek en de behandeling van mensen met klachten aan hun wervelkolom.

Dry needling tegen spierproblemen

Dry Needling

Zeer effectief bij spierproblemen door het verhelpen van verkramping waardoor verder herstel mogelijk wordt.

heup revalidatie senior

Revalidatie na een Heupoperatie

De heupoperatie is een ingreep die steeds vaker bij ouderen wordt gedaan. Na de ingreep, is de juiste revalidatie essentieel voor het herstel.

wat is fysiotherapie

Wat is Fysiotherapie

Fysiotherapie heeft als doel u te helpen met klachtenvrij bewegen. Als experts van het menselijk lichaam, bieden fysiotherapeuten u oefeningen en vaardigheden.

Manuele Therapie

Manueel therapeuten zijn fysiotherapeuten met een extra specialisatie gericht op houding en beweging.

lage rugklachten fysiotherapie

Klachten aan de Rug

Lage rugklachten kunnen uw leven sterk beïnvloeden. Blijf niet rondlopen met klachten die onze experts kunnen verhelpen.

etalagebenen fysiotherapie

Fysiotherapie bij Etalagebenen

Fysiotherapie bij etalagebenen is de meest effectieve manier om weer mobiel te worden. Training en leefstijl gaan hierbij hand in hand.

fysiotherapie polsklachten

Carpale Tunnel Syndroom

Fysiotherapie bij het Carpale Tunnel Syndroom kan bij vroege klachten worden ingezet. Wanneer u al langer klachten heeft, helpt Fysiotherapie bij revalidatie na de ingreep.

blessure revalidatie wintersport

Wintersportblessures

Revalidatie met fysiotherapie na wintersportblessures geeft u de meeste kans op een snel en volledig herstel.

schouderklachten

Schouderklachten

De schouder kan heel veel pijn en klachten geven. We lichten drie veel voorkomende klachten uit.

vergoedingen fysiotherapie 2019

Vergoedingen Fysiotherapie 2019

Omdat het soms onduidelijk is of/hoe fysiotherapie wordt vergoed, beantwoorden wij de meest gestelde vragen.

fysiotherapie bij copd

Fysiotherapie bij COPD

COPD is helaas niet te genezen. Met de juiste Fysiotherapie kunnen de gevolgen echter wel onderdrukt worden.

Fysiotherapie Amsterdam

Fysiotherapie bij Artrose

Fysiotherapie bij artrose kan erg effectief zijn. Minder pijn en meer beweging door de juiste oefeningen.

chronische rugpijn fysiotherepaie

Fysiotherapie bij Chronische Rugklachten

Rugpijn is een van de meest veelvoorkomende klachten bij patiënten in onze fysiotherapiepraktijk.

Revalidatie met Fysiotherapie

Hoe onze revalidatie methode al meer dan 500 mensen heeft geholpen